POHOVANA RIBA IZ RERNE

Brza, ukusna...... pohovana riba, pecena u rerni. Preporucujem, jer je stvarno mmm...a deca je jedu kao cips.

SASTOJCI
150 g hleba za prezle
20 g parmezana
2 kasike korice od limuna
1 cesanj belog luka
zacine po zelji
1 kom jaja-umucen
2 kasike mleka
100 g brasna
500 g ribe- fileti

PRIPREMA
Ukljuciti rernu na 180 C. Tepsiju obloziti papirom za pecenje.

U multipraktik dodati 150 g hleba-seckan na komade,nastrugan parmezan,nastruganu limunovu koricu i so.

Sve dobro sjediniti da se dobije smesa kao za prezle. Sad tu smesu izruciti na pripremljenu tepsiju i staviti u rernu da se pece-15 minuta uz povremeno mesanje.

Kad je smesa dobila zlatnu boju izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlati. Ponovo vratiti u multipraktik da se samelje, jer su se prilikom pecenja stvorile male grudice.

Prezlu staviti u ciniju,u drugu ciniju dodati jaje- izlupati i dodati mleko, zgnjecen beli luk i zacine, a u trecu ciniju brasno. Ribu iseci na manje komade ili stapice,te je malo posoliti. Obloziti tepsiju  s papirom za pecenje.

Ribu uvaljati u brasno,zatim u izmuceno jaje i na kraju u prezlu pa slagati u pripremljenu tepsiju.
Zatim ribu malo poprskati s ulje. Pripremljenu tepsiju s ribom staviti u vec zagrijanu [ 180 c] rernu i peci 10-15 minuta. Okreniti je i jos peci 5-10 minuta ili dok riba ne dobije lepu zlatnu boju.

Ovako pripremljenu ribu posluziti uz krompir salatu zacinjenu avokadom i bosiljkom.
Prija casa hladnog piva, ohladen spricer, ili ko sta voli....Prijatno....

POSLUŽIVANJE
Na ovakav nacin pripreme ribe,riba dobije veoma aromatizirana ukus,nije masna [ deca je obozavaju jesti kao cips ] kuca se ne oseti na przenje, a stoje super, brzo.... se  i lako priprema.....

Izvor: coolinarika.com